Kia Hartelius og Jeppe Kolstups bryllup på Isbjerg

Jeppe Kolstrup fortæller om brylluppet, og hvorfor det var på Isbjerg ved Nors Sø:

IMG_8175

Til daglig bor vi i København, hvor jeg arbejder som filminstruktør og Kia arbejder som fotograf. Men jeg er født og opvokset i Skive, og min far, Jens Kolstrup, er opvokset i Nors. Min farfar, Aksel Kolstrup, var læge i Nors, hvor han boede og arbejdede. Men i 1963 købte min farmor og farfar et gammelt husmandssted på Hindingvej 41. Stedet blev, med en vis selvironi, døbt ’Godset’. Godset fungerede som sommerhus for min farmor og farfar og deres tre sønner.

Da min farmor og farfar gik på pension i 1987 valgte de at sælge huset i Nors og flytte ned på Godset. Hele min barndom er jeg kommet på Godset, og jeg har altid drømt om at holde mit bryllup i Thys smukke omgivelser.

AA003

Isbjerg er uden tvivl det smukkeste sted i Danmark. Når man står på Isbjerg med vestenvinden i ansigtet kan man se helt til verdens ende. I august sidste år fik jeg derfor lokket Kia med op på Isbjerg. Hun troede bare at vi skulle gå en tur, men da vi stod på den gamle bunker med udsigt til solnedgangen over Vesterhavet faldt jeg på knæ og bad om hendes hånd.

Kia er imidlertid hverken døbt eller konfirmeret, og ville derfor ikke vies i en kirke eller af en præst. Derfor opstod ideen om at blive viet i naturens egen katedral: Isbjerget. Men hvem skulle vie os? Jeg fik overtalt Kia til at mødes med Annie (Præsten i Nors/Tved red.). Kia så straks hvor cool en præst og person Annie er, og der gik ikke mange minutter før de sad og sang salmer sammen. Så var det afgjort.

Vielse forløb fantastisk! En uge før vielsen stod der i vejrudsigten at det ville blive heldagsregn fra onsdag til søndag – vi skulle vies lørdag! Kia bad mig derfor om at bede til Gud. Det gjorde jeg så og – på mirakuløs vis – blev det helt fantastisk solskinsvejr både lørdag og søndag!

Vi havde arrangeret at jeg og gæsterne skulle gå op til Isbjerg via skoven. Kia og hendes far skulle ankomme til Isbjerg fra søen. Mens vi ventede på at Kia og hendes far skulle dukke op over bakketoppen stoppede to rådyr op og kiggede nysgerrigt på selskabet. Lige inden de løb videre nikkede de anerkende til mig. Sådan tolkede jeg det i hvert fald. Endelig dukkede Kia op over den første bakketop, og min bror begyndte at spille hans smukke sang ’Livstræets krone’. At se Kia komme gående i hvidt ved siden af sin far, på et af de steder jeg elsker mest i hele verden var et overvældende og meget rørende syn, der ikke efterlod mange øjne tørre.

Under selve vielsen stod Annie foran den smukkeste altertavle: udsigten ud over heden og Vesterhavet. Lige der gav vi hinanden vores ’ja’ og blev erklæret ægtefolk.

Festen blev holdt i laden på Godset. Kia og jeg boede på Godset en hel måned inden brylluppet, hvor vi blandt meget andet tømte laden for de ting der havde hobet sig op i løbet af de sidste 55 år.

Festen startede med en reception med udsigt ud over Nors sø. Pludselig kom der en stod havørn flyende helt lavt hen over selskabet, og videre ud over søen. Et utroligt syn!

Med havørnens velsignelse gik vi til bords i laden. Maden blev bragt af Stine Stærdahl fra IdylIdyl.dk der ligger i Hem lidt udenfor Skive. Til serveringen fik vi stor hjælp af to kvinder fra Nors.

Festen forløb helt fantastisk med både musikalske indslag, dybe taler og sjove taler. Blandt andet holdt min far en utroligt underholdende tale, om hvordan mødrene i Nors vurderede deres (måske) kommende svigerdøtre i gamle dage. Det var nogen andre idealer dengang.

Party

Vi dansede hele natten, og gik i seng da solen stod op. Endnu engang havde Godset været vidne til en stor begivenhed i vores familie. Vi glæder os til at komme tilbage til snart igen!

 

Billederne er taget af Nikolaj Lund (nikolajlund.com) og Nicolas Tobias Følsgaard (www.nicolastobias.com).